26/3/2023

Amicval

Associació de mitjans d'informació i comunicació valencians

El setmanari EL TEMPS arriba al número 2.000

La revista EL TEMPS arriba al seu número 2.000 i ho celebra amb un especial de 212 pàgines on, a més, el setmanari estrena una nova maquetació més atractiva, dinàmica i adaptada als nous temps. L’especial planteja una mirada retrospectiva, però també és una aposta de futur. EL TEMPS va començar a publicar-se el maig de 1984 i, en l’actualitat, manté redaccions a València, Barcelona i Palma, a més d’una àmplia xarxa de col·laboracions. Al llarg d’aquests trenta-vuit anys el setmanari que edita Edicions del País ha esdevingut, en paraules del seu impulsor, Eliseu Climent, «un factor de normalització de la llengua i del propi país».

En el número 2.000 els i les lectores podran trobar diferents seccions. El setmanari obre amb una entrevista a moltes veus amb sis periodistes que van formar part de la primera redacció del mitjà. També, EL TEMPS ha volgut donar protagonisme a les persones que, des de diverses vessants, han contribuït a la vertebració del país. Són cinc reportatges amb els quals es rep homenatge a la societat civil. Manuel Lillo aborda la qüestió de la llengua; Violeta Tena posa el focus en els intensos llaços econòmics i comercials de l’eix mediterrani; Xavier Puig fa un recorregut per les lluites en defensa del territori; Miquel Payeras recorda la tasca civil per a la recuperació de memòria històrica; Moisés Pérez teixeix un fil roig i negre per narrar el combat contra el feixisme des de diferents àmbits i generacions; i Àlex Milián ressegueix la xarxa cultural que vertebra el país. Els reportatges van acompanyats d’articles d’opinió de personalitats rellevants sobre cada temàtica.

El mitjà
EL TEMPS es va publicar per primera vegada el maig de 1984. Durant aquests 38 anys de vida, han escrit figures com ara Ramon Barnils, Quim Monzó, Fúlvia Nicolàs, Ferran Torrent, Sergi Pàmies, Núria Cadenes…, A més a més, hi han participat, en diferents períodes, intel·lectuals com ara Joan Fuster, Joan de Sagarra, Joan Francesc Mira o Isabel-Clara Simó També, manté convenis de col·laboració amb els prestigiosos mitjans internacionals Der Spiegel i The Economist.

Show More