19/3/2024

Amicval

Associació de mitjans d'informació i comunicació valencians

Jornades, trobades i congressos

Jornades, trobades i congressos

Amb l’objectiu de compartir idees i donar a conèixer noves realitats, l’AMIC organitza trobades que reuneixen a editors, periodistes, dircoms, experts en publicitat, professors universitaris i altres professionals vinculats amb els mitjans de comunicació.

L’AMIC Valencians, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística i gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana, ha organitzat durant tres anys consecutius les Jornades de Periodisme de Proximitat a València, amb més de 150 participants. La trobada, celebrada a València, té com a objectiu explorar la innovació en el periodisme de proximitat, observar com aquest sector s’està adaptant a la nova realitat comunicativa i visualitzar cap a on s’adrecen els nous models de negoci, a través de les intervencions de doctors i experts en el sector, els quals intercanvien experiències i presenten casos d’èxit.

Durant aquests tres anys l’acte ha comptat amb la presència i ponències de gairebé 10 doctors i experts en els mitjans de comunicació de proximitat. Com per exemple, l’expert Genís Roca, especialitzat en processos de transformació empresarial, desenvolupament de negoci i cultura digital. El consultor Pepe Cerezo, expert en estratègia i transformació digital d’empreses de comunicació. L’experta en el món digital, Rosalía Lloret. I la professora i investigadora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Carmina Crusafon.

També han participat el catedràtic de periodisme de la Universitat Jaume I de Castelló, Andreu Casero. El periodista, Alfred Costa i l’assessora de l’Aula d’Innovació de l’AMIC, Montse Soler. El periodista i membre de la Unió de Periodistes, Natxo Andreu Palomares. El doctor en Ciències Socials per la Universidad Miguel Hernández d’Elx, Chema Valero. Així com la periodista i consultora en estratègia digital, Susana Lluna, entre altres professionals en el sector.

Un exemple d’aquestes activitats són, d’una banda, les jornades territorials que es celebren al llarg de l’any en diferents punts de l’àmbit lingüístic català. D’altra banda, cada dos anys s’organitza la Jornada Internacional de Mitjans de Proximitat, un punt de trobada per conèixer l’actualitat i el futur del periodisme, analitzar les tendències i innovació digital i veure de primera mà noves formes de comunicar com la realitat augmentada. A més, l’octubre del 2019 es va realitzar per primer cop el Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat (CIMP), un esdeveniment que té la finalitat de compartir experiències i reflexionar sobre el present i futur dels mitjans de proximitat.