23/7/2024

Amicval

Associació de mitjans d'informació i comunicació valencians

El grup MELOMANIA de l’IES Berenguer Dalmau de Catarroja 2n premi en la categoria d’Actualitat de la segona edició d’AMIC-Directes

Més de 160 persones d’arreu del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears han assistit, aquest 21 de febrer, a l’acte de lliurament de premis de la 2a edició del concurs de creadors de contingut en català, AMIC-Directes, celebrat a La Pedrera (Casa Milà) a la ciutat de Barcelona. Durant l’acte, presentat per l’AMIC i Aitor Muñoz (@LletiVi22), creador de contingut, s’ha premiat un grup del País Valencià, d’entre els 24 finalistes, 7 d’ells valencians, pels seus vídeos en directe realitzats a través de la plataforma de Twitch i en català.

El segon premi de la categoria d’Actualitat ha estat pel grup MELOMANIA de l’IES Berenguer Dalmau de Catarroja, integrat per Yeray Ballester Alabort, Lucas Calpe Gascón, César Alfonso Muñoz i Ian Mota Hernández per, en paraules del jurat “un discurs coherent, una bona estructura de programa i una qualitat tècnica excepcional, demostrant la seva habilitat per informar i debatre temes d’actualitat en l’àmbit musical. Transmetent amb gran passió la seva admiració per la música a tots els espectadors”.

A més, s’ha guardonat com a finalistes d’honor a sis grups – 2 en la categoria d’E-Sports i 4 en la categoria d’Actualitat – provinents del Col·legi San José Artesano d’Elx, el Comenius Centre Educatiu de València, l’IES Berenguer Dalmau de Catarroja, l’IES Sivera Font de Canals. Aquests han estat els grups Els Fartons, Marxelenes FC, Esgarraets, MACA, Xiques Meravella! i Àrea Projecte 44, sumant un total de 28 alumnes i 4 docents finalistes dins la categoria al premi professor/a més motivador/a, premiant a Alba Rosaleny Madero-Candelas de l’IES Berenguer Dalmau de Catarroja per la seva tasca en aquesta segona edició.

L’acte ha comptat amb els parlaments de Josep Ritort, secretari general de l’AMIC, el qual ha exposat les dades de participació i l’alta implicació d’alumnes i docents en l’edició d’enguany, concretament al País Valencià la participació i centres implicats han pujat més d’un 80% respecte a l’edició anterior. Seguidament, Isabel Serrano, vicepresidenta segona de l’AMIC, ha remarcat que “per l’Associació és un repte molt important contribuir a fer més forta la comunicació en llengua catalana en formats que arribin als més joves (…), i ningú millor que els mateixos joves per demostrar que és possible”. A continuació, Ester Franquesa, cap del Servei de Foment de l’Ús del Català de la Secretaria Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, ha posat sobre la taula que “la tecnologia ens ha canviat la manera de relacionar-nos els uns amb els altres. Tot el que fem té un component bàsic que és la llengua (…) ens pensem que som globals, però som locals i la llengua del país on vivim és molt important”.

A més, durant el lliurament de premis s’ha fet un homenatge en record de la lingüista i professora, Carme Junyent, la qual va col·laborar a impulsar la primera edició del concurs conscient de la importància de ser present a la xarxa en català i destacant el seu paper crucial com a referent en l’estudi de la diversitat lingüística i pilar en la defensa de la llengua catalana.

També han intervingut Elia Periwinkle, artista musical i mentora de la 2a edició d’AMIC-Directes, la qual ha destacat que en un món cada vegada més globalitzat és essencial mantenir viva la nostra llengua i que la producció de contingut en català és una forma de fer-ho efectiu; Mariola Dinarès, periodista i social media manager, qui ha expressat la importància de crear contingut en català a les xarxes i consumir-ne sense cap prejudici i Bet Molina, periodista i creadora de contingut cultural, qui ha parlat sobre la importància del periodisme a les xarxes socials i la bona comunicació que s’hi pot aconseguir, i ha animat als alumnes a continuar creant en català.

L’acte ha comptat amb la presència i han sigut els encarregats d’atorgar alguns dels premis, Ramon Grau, president de l’AMIC i Pau Brunet, vicepresident tercer de l’AMIC i responsable de l’edició digital del diari regió 7.

 

Primer, segon i tercer premi de la categoria d’E-Sports i Actualitat

El 1r Premi dins la categoria d’E-Sports ha estat pel grup BSM de l’Institut Damià Campeny de Mataró per, segons el jurat, “tenir un discurs clar i entenedor, en un directe que explora diversos gèneres de videojocs i en relata les dinàmiques, involucrant l’espectador en cada moment”. El 2n Premi ha sigut pel grup GAMERS DE LA TERRA CATALANA, del Col·legi Escolàpies Sant Martí – Calassanç de Barcelona, en paraules del jurat “per saber treballar la distribució de diverses càmeres en un directe, conèixer i controlar la temàtica de la qual ens estan parlant”. I el 3r Premi ha estat atorgat al grup BOIXOS de l’Institut Almatà de Balaguer, en paraules del jurat “per informar i portar a debat el futbol d’una forma entretinguda i respectuosa”.

En la categoria d’Actualitat, el 1r Premi ha sigut pel grup MAWA de l’Institut Damià Campeny de Mataró per “utilitzar i pensar en la majoria dels recursos que es poden fer servir en un directe”. El 2n Premi ha estat atorgat al grup MELOMANIA de l’IES Berenguer Dalmau de Catarroja, i el 3r Premi, lliurat de forma ex aequo, pel grup SOMNISTREAMERS, en paraules del jurat per “contagiar-nos el seu esperit nadalenc i simpatia, explicar-nos els seus propòsits de la forma més entretinguda, per fer partícip i protagonista al seu públic del directe i donar els millors consells als seus companys” i també pel grup XAFICAT de l’Institut Almatà de Balaguer, en paraules del jurat “per presentar-nos un directe molt complet, treballat prèviament i on s’ha fet un bon ús de totes les possibilitats i aspectes tècnics que ens ofereixen les plataformes de streaming”.

D’altra banda, també s’ha volgut destacar la gran implicació i feina darrera de la figura dels docents a l’hora d’engrescar als alumnes i participar en aquesta 2a edició del concurs. Entre els 13 docents finalistes, quatre del País Valencià, s’ha lliurat el premi de forma ex aequo a la professora més motivadora a Alba Rosaleny Madero-Candelas de l’IES Berenguer Dalmau de Catarroja, Noelia Hernández Manzanares de l’Institut Miquel Martí i Pol de Cornellà de Llobregat i a Montse Vidal Jordana de l’Institut Almatà de Balaguer.

Show More