23/7/2024

Amicval

Associació de mitjans d'informació i comunicació valencians

Mitjans associats a l’AMIC Valencians es reuneixen amb representants de la Generalitat de Catalunya per compartir experiències i donar a conèixer la seva realitat

Durant la trobada, Bataller i Pomares, en representació de la Generalitat de Catalunya, han subratllat la importància de donar suport des de les institucions i han presentat la campanya de promoció turística que es durà a terme als mitjans en llengua catalana del País Valencià

Els editors d’alguns dels mitjans associats a l’AMIC Valencians, entitat que actualment aglutina gairebé 100 mitjans en paper, digital i audiovisual, Ramon Grau, president de l’AMIC Valencians, i Josep Ritort, secretari general, s’han reunit aquest 2 de juliol a València amb Marc Bataller, secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió de la Generalitat de Catalunya i Eva Pomares, directora general de Difusió de la Generalitat de Catalunya, en representació de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de donar suport als mitjans en llengua catalana al País Valencià i posar sobre la taula possibles campanyes de promoció turística pels mitjans associats al territori.

L’encarregat de donar la benvinguda ha estat Ramon Grau, president de l’Associació, qui ha agraït que els representats institucionals siguin presents i coneguin de prop els mitjans valencians, la seva experiència i dificultats, ja que “en aquests moments difícils, els mitjans de comunicació de proximitat són un mur de contenció de la llengua valenciana”.

Seguidament Bataller, ha posat sobre la taula els objectius de la Generalitat de Catalunya per expandir les seves accions publicitàries i Pomares, ha destacat la importància del multilingüisme en les campanyes publicitàries i la necessitat de treballar de forma transversal per totes les diversitats dialectals i municipis dels territoris de parla catalana, valenciana i mallorquina, entre altres.

A la trobada han participat els editors i directors dels mitjans Revista Poble, Comarques Nord, València Extra, La Marina Plaza, Diari de Benicàssim, Diari La Veu, Revista Saó, Tresdeu i Camacuc. En aquest sentit, durant la trobada, els associats han tingut l’oportunitat de compartir les seves experiències i situació amb l’objectiu d’establir línies de treball de cara a millorar la seva realitat de la mà de l’Associació i les institucions.

Visita a la redacció de València Extra

A més, durant la jornada d’avui, els representants institucionals de la Generalitat de Catalunya, Marc Bataller i Eva Pomares, acompanyats de Ramon Grau i Josep Ritort, en representació de l’AMIC han visitat la redacció del mitjà València Extra de la mà dels seus fundadors Àlex Ladrón de Guevara i David Rodríguez. En aquest sentit, la visita ha servit per conèixer de prop funciona la redacció, veure les instal·lacions i conèixer la seva realitat, experiències i problemàtiques.

Show More