23/7/2024

Amicval

Associació de mitjans d'informació i comunicació valencians

Els ‘Palmells 2022, mà del futur’, els premis atorgats pel periòdic ‘El Grat’

El periòdic de l’Alcoià i les comarques centrals valencianes, EL GRAT, mitjà associat a l’AMIC, ha organitzat la tercera edició dels “Palmells 2022, mà de futur”, juntament a la Càtedra Antoni Miró d’Art Contemporani de la UA i l’Ajuntament d’Alcoi i amb la col·laboració de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació Valencians (AMIC Valencians). L’objectiu dels guardons és “fer valdre el nostre reconeixement a les persones que modelen i empenyen la nostra cultura, que inspiren el jovent i enlairen la singularitat cívica que la cultura valenciana comporta i de la que sentim l’orgull de formar-ne part, durant els últims 35 anys.”

El divendres 30 de setembre a les 20 h, al Casal Ovidi Montllor d’Alcoi, es va celebrar la festa d’atorgament d’aquests guardons en una gala conduïda per la periodista Amàlia Garrigós, tot un acte festiu que va comptar amb actuacions musicals.

El primer guardonat ha sigut al cantautor alcoià Jordi Gil per “posar sempre per davant la seua estima a la nostra llengua, militant durant dècades en la cançó i la cultura valenciana amb la seua característica veu i la melodia de les seues cançons”.

El segon és el Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA), que aquest any a més celebra el seu 40 aniversari. “La institució és un referent per la seua tasca dedicada a l’estudi i difusió de la història local i a la conservació del patrimoni alcoià.”

El tercer “palmell” ha anat destinat a la figura d’un dels artistes alcoians per excel·lència: Ovidi Montllor. L’actor i cantautor alcoià rebrà el Palmell a títol pòstum, en l’any que hagués complit 80 anys, per la seua innegable tasca per la llengua i la cultura valenciana i per la inspiració que ha suposat per a tanta gent i tants altres artistes, cantants, escriptors i escriptores valencianes. Aquest guardó quedarà a cura del Centre Ovidi Montllor d’Alcoi, en l’any del seu 20 aniversari.

Show More