23/7/2024

Amicval

Associació de mitjans d'informació i comunicació valencians

4a Jornada de Periodisme de Proximitat el pròxim 5 d’octubre a València

El pròxim 5 d’octubre a les 11.30 h tindrà lloc a València, organitzada per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació Valencians (AMIC Valencians), la quarta Jornada de Periodisme de Proximitat, la qual té com títol “La innovació en periodisme digital, noves tendències en comunicació en format digital per a les redaccions de mitjans de proximitat”, on s’explicaran les noves tendències internacionals, com es transformen els mitjans digitals i els nous formats i canals per als mitjans digitals.

La Sala Octubre CCC comptarà amb la presència de doctores, investigadors/es i experts/es en mitjans d’informació de proximitat, que els permetrà intercanviar experiències i presentar casos d’èxit a compartir. La Jornada té com a objectiu proporcionar les eines necessàries perquè la premsa de proximitat pugui explorar sobre noves formes de comunicar per als mitjans digitals i conèixer les tendències internacionals de futur per a la premsa impresa i digital digitals, amb un enfocament cap als de mitjans de proximitat en llengua valenciana.

La inauguració de l’acte anirà a càrrec de Ramon Grau, president d’AMIC Valencians. Seguidament, la jornada es compondrà de diverses ponències. En primer lloc, obrirà el torn Carmina Crusafon, doctora de Comunicació de la UAB, que presentarà: “Què està passant a nivell internacional a la premsa de proximitat? Tendències i casos d’èxit”, basant-se en les novetats que es presentaran en el Congrés Mundial d’Editors de Premsa, organitzat per WAN-IFRA, que se celebrarà a Saragossa, a finals del mes de setembre.

En segon lloc, Josep M. Ganyet, CEO de Mortensen i expert en comunicació digital i intel·ligència artificial, amb la ponència “El redisseny de Vilaweb, un cas pràctic”, explicarà un cas real de canvi. En aquest cas el de Vilaweb, que tenia el repte de canviar la seva presència digital després de 25 anys. Un equip multidisciplinari compost per arquitectes de la informació, dissenyadors, periodistes, maquetadors i programadors va treballar durant dos anys en un projecte que encara continua.

Per acabar, Tània Carrobé, directora de Màrqueting i Projectes digitals d’Xtratègics, exposarà la ponència “Noves tendències i formats a les xarxes socials per als mitjans locals” fent una proposta de formació, teòrica i pràctica, que engloba un seguit de conceptes teòrics i pràctics: comunicació oberta en xarxes socials (Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, YouTube, Twitch i Spotify); conèixer i aprendre a utilitzar els nous formats dels canals digitals; i aprendre a fer ús de noves eines de creació, edició i compartició de continguts.

Show More