23/7/2024

Amicval

Associació de mitjans d'informació i comunicació valencians

L’AMIC organitza una taula rodona sobre l’ús del valencià el pròxim 1 de juliol

El pròxim dilluns 1 de juliol tindrà lloc a Octubre Centre de Cultura Contemporània de València la taula rodona – debat “L’ús del valencià” sobre la situació del valencià en els mitjans de proximitat i nous formats de les 17.45 h a les 19.30 h, organitzada per l’AMIC i amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

La jornada neix amb l’objectiu de reflexionar sobre la capacitat dels mitjans d’informació de proximitat, d’informar i comunicar en la llengua pròpia dels habitants del territori, analitzant la situació del valencià en els mitjans de proximitat i els nous formats. En aquest sentit, la iniciativa comptarà amb la participació d’editors de mitjans de proximitat, periodistes, representants del Consell Audiovisual de la Comunitat Valenciana i creadors de contingut en valencià, els quals analitzaran la situació a través de dues converses.

Ramon Grau, president de l’AMIC i Marc Bataller, secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió de la Generalitat de Catalunya, seran els encarregats d’inaugurar l’acte.

Intervinents en les dues taules rodones
Seguidament s’iniciarà la taula rodona sobre la situació del valencià als mitjans de proximitat del País Valencià de la mà de Violeta Tena Barreda, vicepresidenta de la Unió de Periodistes, Francesc Martínez Sanchis, investigador en premsa comarcal i mitjans en valencià, Moisès Vizcaino, editor del Diari La Veu del País Valencià. Per tancar la jornada, l’últim debat tractarà sobre el podcàsting en valencià amb la presència d’Andrea Kruitof, pòdcast Greuges Pendents, Cristian Hernández, pòdcast El dolcet pal cafè, Maria Devesa, pòdcast Deparkineo, i moderat per Xavier Martínez, periodista i expert en podcàsting.

Les places són limitades i cal inscriure’s a través del correu nuria@amic.media.

Show More