El Diari La Veu celebra el seu consell de seguiment anual per explicar als subscriptors la situació i novetats del mitjà
El Diari La Veu del País Valencià, mitjà associat a l’AMIC Valencians, ha convocat el seu consell de seguiment aquest 27 d’abril. Un acte anual celebrat en aquesta ocasió a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València amb persones vinculades al mitjà per explicar als subscriptors la situació i novetats del diari.
Durant l’acte, conduït per l’editor del mitjà Moisès Vizcaino s’ha acabat amb el mite que les subvencions són les que fan sobreviure als mitjans en valencià. En el cas del Diari La Veu les subvencions suposen el 12,47% dels ingressos. També s’han tractat els reptes que es planteja el mitjà de cara el futur. Entre ells, la proposta d’assolir mil donacions de 250 € o que cada agermanat sigui capaç d’incorporar-ne tres de nous. Aquests són alguns dels objectius que alhora, tindrien recompensa pel diari.
“Comunicació, llengua, dignitat i país”
A més, el consell ha comptat amb la jornada de “Comunicació, llengua, dignitat i país” moderada per Llúcia Casanova i on també hi han participat representants del Grup Món. Salvador Cot, editor del grup i periodista, ha explicat que els problemes que tenen els mitjans en valencià al País Valencià no són tan diferents dels de Catalunya.
Cot ha defensat l’aposta del Grup Món, allunyada de la dependència política o institucional i que s’apropa, al sistema econòmic català per defensar-lo. Ha destacat fórmules de rendibilitat econòmica com la que han dut a terme amb el suplement Vadevi. Sílvia Barroso, directora d’Elmon.cat, també ha participat i defensat els beneficis d’aquestes aliances.
D’altra banda, Sebastià Carratalà, el director del Diari La Veu, ha aprofitat per exposar que el mitjà és “l’exemple que és possible fer periodisme en valencià al País Valencià, i així serà sempre que tinguem al darrere una massa social que ho permeti”. Toni Infante, opinant als dos mitjans i impulsor de la campanya “Reciprocitat ara”, ha afirmat que “la nostra llengua és una llengua mitjana que necessita tot el seu mercat potencial per a funcionar amb totes les seves possibilitats”, i ha valorat les aliances entre els dos mitjans.
Finalment, l’acte ha acabat amb una conversa protagonitzada per l’escriptora Anna Moner i el també escriptor Víctor Labrado, coordinador de La Veu dels Llibres, el suplement literari del Diari La Veu del País Valencià.