16/4/2024

Amicval

Associació de mitjans d'informació i comunicació valencians

L’AMIC sol·licita al Govern de l’Estat l’ampliació dels ajuts a les revistes i la premsa de proximitat

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), entitat que aglutina més de 460 capçaleres editades a Catalunya, País Valencià i Balears, ha fet arribar un escrit per a mostrar la seva inquietud davant l’anunci d’ajuts per part del Govern de l’Estat a sectors de l’economia afectats per la pandèmia, inclosos al Reial Decret-llei 5/2021, de 12 de març, de mesures extraordinàries de suport a la solvència empresarial en resposta a la pandèmia de la COVID-19. Ajuts que s’adrecen entre d’altres, a mitjans de comunicació o edició de diaris i de les que inexplicablement n’han quedat exclosos els epígrafs que corresponen a l’edició de revistes i de la premsa de proximitat.

L’escrit de l’AMIC s’ha adreçat, del govern de l’Estat, a la vicepresidenta tercera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, a la ministra de Treball i Economia Social, a la ministra d’Hisenda i portaveu del Govern, i a la patronal CEOE i Foment.

L’AMIC remarca que la premsa, i especialment les publicacions de proximitat, com a mitjans amb una funció de servei públic essencial a les nostres comunitats, han doblat esforços amb condicions de feina difícils, amb problemes de producció i distribució, però oferint informació ciutadana i de serveis contrastada i veraç. Per tot això, en l’escrit sol·licita que s’ampliïn els sectors susceptibles d’ajuts, englobant l’edició de revistes i de la premsa de proximitat.

Show More